Logopedisten

Annemarie Margo

Bij Logopedie Nesselande zijn de volgende logopedisten werkzaam:

Annemarie Ruitenburg-Voorberg

Annemarie is afgestudeerd in 2007. Ze heeft ervaring opgedaan in de revalidatie, schoollogopedie en in de Annemarieeerstelijns logopediepraktijk. Bij Logopedie Nesselande werkt zij met (jonge) kinderen en volwassenen met verschillende problematiek. Zij heeft meerdere nascholingen gevolgd, onder andere ‘Communicatieve taaltherapie bij een taalniveau van 2-6 jaar’, ‘Stotteren op de basisschool’, ‘Metaphon’ articulatietherapie, ‘Psychogene stemtherapie’, ‘Stemtherapie bij kinderen’,  ‘Complete vocal technique’, ‘Autisme of ‘gewone’ communicatieproblemen’ en ‘Metataal’. Afgelopen jaar heeft zij de stemcursus ‘Meer dan Larynxmanipulatie’ gevolgd en PROMPT: een tactiel-kinestetische benadering bij articulatieproblemen. Annemarie heeft de specialisatie tot Preverbaal logopedist afgerond: zij verzorgt de preventie en behandeling van slik- en voedingsproblemen bij baby’s en jonge kinderen.

Annemarie is ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici, wat inhoudt dat zij voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en zich regelmatig verder ontwikkelt middels nascholingen.

Annemarie werkt op maandag en vrijdag op de hoofdlocatie aan de Cypruslaan.

!! Annemarie is met zwangerschapsverlof tot en met 28 september 2018. 

Margo Molendijk

Margo is afgestudeerd in 2014. Ze heeft ervaring opgedaan in een allround logopediepraktijk, op een school voor Margospeciaal basisonderwijs en in een praktijk voor stottertherapie. Margo is allround logopedist en werkt met (jonge) kinderen en volwassenen met verschillende problematiek. Ze heeft specifieke ervaring met de behandeling van stotteren en niet-of nauwelijks sprekende kinderen. Margo is gecertificeerd Hanen-therapeute. Ook heeft Margo de cursus Metaphon gevolgd: de behandeling van fonologische stoornissen (articulatieproblemen) bij kinderen, en Logopedie en tandheelkunde (OMFT). Margo heeft zich verder ontwikkeld in de behandeling van jonge stotterende kinderen volgens het DCM-model. Recent heeft zij de cursus Communicatieve Taaltherapie bij niet- of nauwelijks sprekende kinderen afgerond, waardoor zij problemen in de beginnende communicatie al vroeg kan begeleiden.

Margo is ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici, wat inhoudt dat zij voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en zich regelmatig verder ontwikkelt middels nascholingen.

Margo is aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag op de hoofdlocatie aan de Cypruslaan. Op vrijdag werkt zij op de nevenlocatie aan het Marcel Duchampplein 802.

!! Tijdens het zwangerschapsverlof van Annemarie tot 28 september 2018 is Margo aanwezig op maandag, woensdag en donderdag op de hoofdlocatie aan de Cypruslaan. Op vrijdag werkt zij op de nevenlocatie aan het Marcel Duchampplein 802.

Arenda Plaisier

Arenda is afgestudeerd in 2017. Ze heeft ervaring opgedaan in een eerstelijns logopediepraktijk, in de gehandicaptenzorg en in het verpleeghuis/revalidatie. Arenda is allround logopedist en bij Logopedie Nesselande werkt zij met (jonge) kinderen en volwassenen met verschillende problematiek. Zij heeft specifieke ervaring met neurologische stoornissen als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel, zoals afasie (taalproblemen), dysartrie (spraakproblemen) en dysfagie (slikproblemen). Arenda is eveneens werkzaam in een verpleeghuis met revalidatieafdeling. Onlangs volgde zij de nascholing Logopedie en tandheelkunde (OMFT). Deze oromyofunctionele therapie is gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. Het kan de orthodontische behandeltijd verkorten en terugval (relaps) voorkomen.

Arenda is ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici, wat inhoudt dat zij voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en zich regelmatig verder ontwikkelt middels nascholingen.

Arenda is aanwezig op woensdag en vrijdag op nevenlocatie De Knoop aan de Robert van ’t Hoffstraat.

!! Tijdens het zwangerschapsverlof van Annemarie tot 28 september 2018 is Arenda aanwezig op dinsdag en vrijdagmiddag op de hoofdlocatie aan de Cypruslaan. Op woensdag en vrijdagochtend werkt zij op nevenlocatie De Knoop aan de Robert van ’t Hoffstraat.