Nieuws

Vergoedingen in 2024

08-11-2023 In 2024 heeft de praktijk contracten gesloten met bijna alle zorgverzekeringen: Zilveren Kruis, CZ, Menzis, ONVZ, DSW, FBTO, StadHolland, De Friesland, Hema, Nationale Nederlanden, etc. Maar niet met EUCARE/ Aevitae, ASR, Ditzo, VGZ en bijbehorende labels: VGZbewuzt, UnitedConsumers, Univé Zorg, Zekur, UMC Zorgverzekering, IZA, IZZ, Zorgzaam. Bent u klant bij één van deze verzekeraars, dan moet u een deel van de kosten voor logopedie in onze praktijk zelf betalen. Kijk in uw polisvoorwaarden voor meer informatie en de vergoeding bij basisverzekering paramedisch, ongecontracteerde zorgverleners.

Tarieven 2024: Voor de intake/anamnese gelden de eenmalige kosten van € 70,00*, plus de kosten voor een reguliere zitting van € 48,50*. Voor de vervolgbehandelingen gelden de kosten van een reguliere zitting. Bij aan-huis behandelingen en pre-verbale logopedie geldt een toeslag. Bij kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Lauren is geboren!

25-10-2023 Vicky is bevallen van een prachtige, gezonde dochter: Lauren!

Nieuwe collega: Djinnie!

24-1-2023 Yes, we hebben een nieuwe collega: Djinnie Peeks! Een enthousiaste en ervaren logopedist, waar we heel blij mee zijn. Zij start per 01-02-2023 in onze praktijk. Naar goed gebruik zijn we afgelopen zaterdag al gezellig samen wezen eten. Meer info over Djinnie lees je hier!

Contracten in 2023

08-11-2022 In 2023 hebben we contracten afgesloten met bijna alle zorgverzekeraars. Wij hebben geen contract met VGZ met bijbehorende labels en EUcare (Aevitae). Afhankelijk van uw polisvoorwaarden wordt logopedie volledig vergoed (bij een restitutiepolis) of gedeeltelijk vergoed (bij een naturapolis). Heeft u de mogelijkheid voor een logopedie-vriendelijke zorgverzekering te kiezen, dan adviseren wij u ONVZ. Houdt altijd rekening met het eigen risico van uw zorgverzekering. Dit geldt boven de leeftijd van 18 jaar.

De praktijktarieven in 2023 worden geïndexeerd:  eenmalige kosten van € 66,- voor de intake/anamnese, daarnaast voor iedere reguliere zitting € 45,50.

Let op: De praktijktarieven zijn van toepassing wanneer er geen contract is afgesloten tussen de ziektekostenverzekeraar en de zorgaanbieder. Wanneer er geen medische noodzaak bestaat, vergoedt de zorgverzekeraar geen behandelingen en hanteren wij de praktijktarieven. Bij niet (of te laat) annuleren ontvangt u de rekening voor de gereserveerde tijd. 

Nieuwe collega!

21-07-2022 Hoera, we hebben een nieuwe collega! Vicky Stubbe start per 01-08-22 in de praktijk. Vanavond gaan we gezellig een hapje eten met het team!

Rowena afasietherapeut

06-03-2022 Rowena heeft haar specialisatie tot Afasietherapeut afgerond! Ze begeleidt mensen met afasie (een taalstoornis als gevolg van hersenletsel) in de eerstelijn en werkt samen met ziekenhuizen, revalidatiecentra en verpleeghuizen.

Afscheid Margo

06-09-2021 Helaas hebben we deze zomervakantie afscheid genomen van onze collega Margo. Ze heeft sinds november 2014 bij ons gewerkt en wat is dit een fijne tijd om op terug te kijken! We zullen je missen Margo!

Vacature per 01-06-21

23-04-2021 Maak jij onze volgende teamfoto?! Wij hebben een vacature voor een logopedist! https://www.logopediestart.nl/job/de-leukste-logopedist-komt-bij-onze-praktijk-werken/

Contracten in 2021

04-01-2021 In 2021 hebben wij als praktijk geen contract gesloten met EUCARE/ Aevitae. Bent u verzekerd bij EUCARE/Aevitae? Dan moet u een deel van de kosten voor logopedie in onze praktijk zelf betalen. Afhankelijk van uw polis vergoedt EUCARE/Aevitae een deel van het praktijktarief (€42,50). Mocht u ervoor kiezen een andere praktijk te zoeken, begrijpen wij deze keuze. Natuurlijk bent u ook welkom voor behandeling bij ons.

Onze kerstgroet

Namens het hele team, Margo, Annemarie en Rowena:

Wat doen we met logopedie tijdens de ‘harde lockdown’?

14-12-2020 We werken grotendeels online. Als paramedische beroepen zijn we uitgezonderd van de lockdown, maar we doen mee met Nederland in het terugdringen van Corona. Daarom werken we via online logopedie. De behandelingen worden aangepast.

Het hele team doet nu OMFT!

27-11-2020 Rowena en Annemarie volgden de tweedaagse scholing “OMFT: logopedie en tandheelkunde“. Oromyofunctionele therapie is een oefentherapie om verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond te herstellen. Is er bijvoorbeeld sprake van duimzuigen of mondademen, dan heeft dit onder meer invloed op de spierfunctie in en om de mond, op het gebit en de kaakgroei. Binnen de praktijk maken we gebruik van het Measuring station 430 (voorheen Myoscan), om de spierkracht van tong, lippen en kauwspieren te kunnen meten. We werken samen met uw tandarts en/of orthodontist. Voor meer informatie kijk op: www.omft.info/wat-is-omft.

Corona en uw & onze veiligheid

03-11-2020 Wij brengen u opnieuw op de hoogte van ons beleid in de praktijk. Vooralsnog blijven we werken zoals we dat de laatste maanden gedaan hebben:

– We blijven onze hygiëne maatregelen in stand houden: handen wassen, desinfecteren van contactoppervlakken en materiaal.
– We blijven werken met spatscherm op tafel, ouders in wachtruimte tijdens behandelen of op ruim 1,5 meter afstand.
– Wilt u een afspraak annuleren, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Bij ziekte kan het nog uiterlijk voor 8.15 uur op de dag van uw afspraak. Annuleert u te laat of geheel niet, dan zijn wij genoodzaakt u de rekening te sturen voor de gereserveerde tijd. Wanneer Coronagerelateerde klachten opkomen in de laatste 24 uur, kan de zitting Online plaatsvinden.

– Op schoollocaties geldt bovenstaande en blijven we afstand houden van de kinderen en leerkrachten. Ouders zijn alleen aanwezig bij de intake en bij uitzondering. Met ouders hebben we om de week contact over de voortgang van de behandeling.  Verder brengen we het volgende onder uw aandacht:

– We bieden u opnieuw de mogelijkheid te kiezen voor Online Logopedie bij klachten of als veilige keuze voor u. Meldt dit tijdig bij uw logopedist.
– Bij klachten bij de logopedist wordt zoveel mogelijk Online Logopedie aangeboden.
– Bij binnenkomst in het Gezondheidscentrum Nesselande, onze hoofdlocatie, dragen we allemaal een mondkapje. Dit is voor ieders veiligheid van belang, gezien het grote aantal passerende cliënten en patiënten, soms binnen anderhalve meter. Raak het mondkapje alleen aan bij de lusjes en niet aan de binnenkant. Volgt u ook de aangegeven looproutes.
Bent u een mondkapje vergeten, dan zijn deze in het gebouw te koop voor € 1,-.

Voor vragen kunt u ons bereiken via ons contactformulier. Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

Nieuwe collega! 

20-07-2020 Hoera, we hebben een nieuwe collega! Rowena Vink komt ons versterken en daar zijn we heel blij mee! Ze start op woensdag en donderdag op de hoofdlocatie en per september breidt ze haar uren uit. 

Weer face-to-face logopedie! 

25-05-2020 Hoera, we werken weer grotendeels face-to-face! Hoewel we de afgelopen maanden met de meeste van onze cliënten ook successen geboekt hebben via Online Logopedie, zijn we toch het beste in face-to-face behandeling. We werken uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen en die van onze beroepsvereniging NVLF. Heeft u of uw kind gezondheidsklachten? Dan is Online logopedie nog steeds mogelijk. 

Coronavirus

15-03-2020 Extra bericht vanwege Corona: Om verspreiding te voorkomen nemen wij ook maatregelen in onze praktijk. Wij bieden vanaf nu zoveel mogelijk ONLINE Logopedie aan, via de computer, telefoon of tablet. Dus zorg voor een volle batterij en leg de oefenmap klaar, zodat we op de afgesproken tijd aan de slag kunnen! Per mail neemt je logopedist contact met je op. Indien gewenst ontvang je vervolgens meer informatie over de online behandeling. Ben je ziek, mail ons dan tijdig. De gezondheid van ons allemaal staat voorop!

5 jaar Logopedie Nesselande!

14-12-2019 In januari 2020 bestaan wij 5 jaar! En wie jarig is, trakteert! Voor al onze cliënten, hun broertjes/zusjes en oud-cliënten ligt een jubileumpresentje klaar op onze hoofdlocatie. Samen met én dankzij onze cliënten werken wij, Annemarie en Margo, alweer 5 jaar met veel plezier! Dus kom langs en ‘klap met ons mee’…

Nascholing Autisme

04-12-2019 Margo heeft een nascholing gevolgd over Autisme. Mensen met autismespectrumstoornissen worden steeds vaker doorgestuurd naar onze praktijk. Non-verbale en verbale stoornissen in de communicatie kenmerken mensen met een autismespectrumstoornis. Met hen communiceren is vaak lastig. Logopedie kan deze cliënten helpen bij onder andere het maken van contact met anderen. De begeleiding van deze doelgroep vraagt om speciale expertise van ons als logopedist. In deze boeiende cursus leerde Margo op doeltreffende wijze logopedische hulp in te zetten bij de taal-, spraak- en communicatieve ontwikkeling van mensen met autismespectrumstoornissen.

Congres Eet- en drinkproblemen

09-10-2019 Annemarie bezocht vandaag het Congres Eet- en drinkproblematiek bij jonge kinderen. Ze leerde o.a. over de multidisciplinaire aanpak bij het voorkomen van eetproblemen, omgaan met voedselallergieën en eet- en drinkproblemen bij een (meervoudige) beperking.

Interview in Nesselande Living

30-09-2019 Annemarie en Margo zijn geïnterviewd door Nesselande Living over het vak logopedie en welke problemen in de praktijk behandeld worden. Lees het op onze facebookpagina of hier

Afscheid Arenda

02-07-2019 Afgelopen week hebben we helaas afscheid genomen van Arenda. Zij heeft vanwege haar toekomstige huwelijk en verhuizing elders een baan gevonden. We zullen haar missen en danken haar voor haar goede werk en fijne aandeel in ons team! 

Margo getrouwd!

15-06-2019 Margo is vandaag getrouwd! Wat zagen zij en haar vriend Remco er prachtig uit! We wensen hen natuurlijk een heel liefdevol en gelukkig huwelijk. Zij heet vanaf nu Margo Schouten-Molendijk. Bent u benieuwd naar de foto’s, kijk op facebook!

Logopedie en meertaligheid

08-11-2018 Margo volgde de nascholing ‘Logopedische begeleiding van meertalige kinderen’. De meest recente inzichten en behandelmogelijkheden werden besproken. Heeft u vragen over het taalniveau van uw zoon/dochter en krijgt hij of zij meerdere talen aangeboden? Neem contact met ons op!

Annemarie bevallen!

28-09-2018 Annemarie is in juli bevallen van haar derde kindje: Arthur Simon! Alles gaat goed! Annemarie start per 1 oktober weer in de praktijk. 

Arenda heeft de nascholing OMFT gevolgd!

01-06-2018 Arenda volgde de afgelopen dagen de nascholing OMFT. Deze oromyofunctionele therapie is gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. Het kan de orthodontische behandeltijd verkorten en terugval (relaps) voorkomen.Meer weten? Kijk eens hier…

Nog meer nieuws!

13-12-2017 Wilt u steeds op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Logopedie Nesselande? Volg ons op facebook! En vindt nog meer nieuws en foto’s…. 

Nieuwe collega!

06-12-2017 Wij hebben een nieuwe collega: Arenda Plaisier! Zij werkt wekelijks op woensdag op nevenlocatie de Knoop. Heel fijn dat je ons team komt versterken, Arenda!

Cursus ‘Communicatieve taaltherapie bij niet-of nauwelijks sprekende kinderen

18-09-2017 Margo volgt de komende weken de cursus ‘CT -I’, over de behandeling van niet- of nauwelijks sprekende kinderen. Zij leert onder andere over het uitbreiden van communicatieve functies, het aanleren van de eerste vijftig tot tweehonderd woorden in combinatie met de vroege fonologische ontwikkeling en het stimuleren om twee- en meerwoorduitingen te gebruiken. Ook leert zij hoe zij de omgeving van het nauwelijks sprekende kind informeert en begeleidt.

Informatie over taalontwikkeling / Posters about developing language!

02-06-2017 Op de site http://www.cplol.eu/ vindt u posters over taalontwikkeling in verschillende talen, zoals Engels, Pools, Turks, Deens, Arabisch, Russisch, etc. Posters in several languages about developing language!

Cursus ‘PROMPT’ afgerond 

16-06-2017 Annemarie heeft de cursus ‘PROMPT’ afgerond. PROMPT staat voor Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets. Het is een tactiel-kinesthetische benadering voor de behandeling van stoornissen in de spraakproductie. Er kunnen verschillende ‘prompts’ gebruikt worden tijdens de behandeling om extra input te geven bij de spraakontwikkeling. 

Cursus ‘Meer dan Larynxmanipulatie’ afgerond 

23-03-2017 Annemarie heeft de cursus ‘Meer dan Larynxmanipulatie’ afgerond. Zij begeleidt volwassenen en kinderen met stemklachten, waarbij zij nu ook gebruik kan maken van manipulatietechnieken in het hals-schoudergebied. Zij werkt daarbij indien nodig samen met de fysiotherapeut. 

Wij wensen u een heel gezond en gelukkig 2017!

02-01-2017 Een nieuw jaar ligt voor ons. Vol van plannen en ontwikkelingen, waarvan we hopen dat ze een positief effect zullen hebben. Nascholingen en nieuwe cursussen staan gepland. En wij, Margo en Annemarie, staan weer met enthousiasme voor u (en uw kind) klaar om de communicatie op het hoogste niveau te krijgen! 

MetaTaal

02-12-2016 Op 7 november jl. volgde Annemarie de nascholing MetaTaal: een nieuw therapieprogramma voor oudere kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Nieuwsgierig? Klik hier!

Preverbale logopedie

02-05-2016 Op 21 april jl. bezocht Annemarie het multidisciplinaire symposium ‘Jonge kinderen en (niet-) eten’. Annemarie begeleidt ook ouders van baby’s en jonge kinderen met voedingsproblemen. Dit is preverbale logopedie, oftewel logopedie voordat het spreken begint. 

Facebook

09-03-2016 Logopedie Nesselande is nu te vinden op facebook!

Een gezond en communicatief 2016!

04-01-2016 Logopedie Nesselande wenst u een gezond en communicatief 2016! Het zwangerschapsverlof van Annemarie zit er op, zij start per 4 januari weer in de praktijk. De waarnemingsperiode van Carolien eindigt hiermee. Zij zal elders haar werk als logopedist voortzetten en wij bedanken haar voor haar inzet!

Logopedie en tandheelkunde

14-12-2015 Begin oktober heeft Margo Molendijk de cursus “Logopedie en tandheelkunde” gevolgd. Bij deze cursus leerde Margo meer over het gebit, de werking van de spieren in het mondgebied en het correct slikken. De methode om problemen te behandelen rond afwijkend mondgedrag wordt Oromyofunctionele therapie, ofwel OMFT, genoemd. OMFT maakt gebruik van objectieve meetinstrumenten en kan de orthodontische behandeltijd verkorten en/of terugval voorkomen. Tandartsen en orthodontisten kunnen cliënten naar een logopedist verwijzen als zij een verkeerde slikbeweging signaleren. De logopedist werkt samen met de tandarts om de verkeerde slikbeweging te corrigeren en de stand van het gebit te verbeteren. Voor meer informatie kijk op: www.omft.info.

Baby geboren!

9-12-2015 Op 28 september is Annemarie haar tweede kindje geboren: Valerie Elena. Alles is goed, Valerie is prachtig! 

Nieuwe collega!

17-8-2015 Vanaf 31 augustus komt Carolien Monsma ons versterken! Zij vervangt, samen met Margo Molendijk, Annemarie Ruitenburg gedurende haar zwangerschapsverlof. Voor meer informatie over Carolien: zie Logopedisten.

Artikel in de Nesselande Living!

12-6-2015 Een artikel in de Nesselande Living editie 32 (juni 2015) over logopedie en de praktijk! Lees hier.

Cliënt-tevredenheidsonderzoek

15-5-2015 Om ons logopedisch handelen te verbeteren en de kwaliteit van onze hulpverlening aan u of uw zoon/dochter in kaart te brengen, hebben wij het onafhankelijk  onderzoeksbureau CTO-logo ingeschakeld voor de uitvoering van een cliënt-tevredenheidsonderzoek onder al onze cliënten. Na afronding van de behandeling wordt u per email uitgenodigd hieraan deel te nemen. Wij stellen u medewerking zeer op prijs. Bij voorbaat hartelijk dank!

Nascholingen

06-05-2015  Margo Molendijk heeft de cursus Metaphon, behandeling van fonologische stoornissen (articulatieproblemen) bij kinderen onlangs afgerond. Later in het jaar volgt Margo de cursus OMFT (oromyofunctionele therapie). Annemarie Ruitenburg heeft de cursus Autisme of ‘gewone’ communicatieproblemen afgerond. Onlangs heeft zij ook de specialisatie ‘Preverbaal Logopedist’ behaald, na het afronden van de cursus Preventie en behandeling van slik- en voedingsproblemen bij baby’s en jonge kinderen.

Workshop Spraak-taalontwikkeling op KDV Toverkunst en Kunstenmakers

18-03-2015  Onlangs heeft Annemarie Ruitenburg een workshop gegeven aan de pedagogisch medewerksters van Kinderopvang Bijdehand, locatie Toverkunst en Kunstenmakers. Onder andere de normale spraak- en taalontwikkeling kwam aan bod, maar ook achterstanden en afwijkingen op dit gebied. Ook is met elkaar gesproken over open mondgedrag, verkeerde zuiggewoonten, problemen met eten/drinken, stotteren, heesheid en taalproblemen bij meertaligheid.

Wanneer er twijfels zijn over een bepaald ontwikkelingsgebied, kunnen de pedagogisch medewerksters dit nu beter herkennen en zo nodig aangeven bij de ouders/verzorgers. Indien gewenst kan er een afspraak gemaakt worden bij de logopedist. Deze kan beoordelen of er inderdaad sprake is van een achterstand en eventueel een (kortdurende) behandeling starten.

Logopedie zit in het basispakket van de zorgverzekering en onder de 18 jaar is er geen sprake van een eigen risico.

Openingsborrel was een succes!

18-01-2015  Op vrijdag 16 januari jl. was de openingsborrel van Logopedie Nesselande. Lieve familie en vrienden, collega’s, verwijzers, intern begeleiders en cliënten, hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid!!

Per 1 januari 2015 heet de praktijk “Logopedie Nesselande”!

02-01-2015  De praktijk is opgericht in september 2008 door Guus Reuter. In april 2010 is Annemarie Ruitenburg gestart in de praktijk aan de Cypruslaan. Per 1 januari 2015 is de praktijk voortgezet door Annemarie, onder de naam Logopedie Nesselande.